miercuri, 26 mai 2010

Animale sălbatice


Ornitorincul - Cu un cioc cărnos si sensibil, cu membrana între deegetele picioarelor, o coadă ca de castor şi o blană în două straturi, ornitorincul este singurul mamifer care este otrăvitor. La fiecare gleznă ornitorincul mascul are pinteni otrăvitori ce pot ucide animale mici.


Ursul Polar - Cel mai mare animal de pradă terestru prosperă în cel mai aspru mediu. Masculii pot fi de 3 m înălţime şi cântăresc 650 kg, în timp ce femelele cântăresc 250 kg. Urşii singuratici cutreieră pana la 5.000 km pe gheaţă şi prin tundră în căutarea mâncării.

Antilopa cu corn - Găsita numai pe marile câmpii americane, este singurul membru supravieţuitor din familia sa, Antilocapridae. Mai mică decât căprioara cu coadă albă, cerbul matur cântăreşte 60 kg şi este extrem de rapid, alergând cu până la 90 km/h. Masculului îi cresc coarne mari pana la o lungime de aproximativ 30 cm şi sunt aşezate lângă fiecare din urechi. Femelele mai mici au şi ele uneori coarne dar acestea rareori le sunt mai mari decât urechile.

Voi posta mai multe informaţii în curând. Doar trimiteţi email la adresa: andrei.tapu.cars@gmail.com cu părerea voastră despre acest blog.
Adaugă-mă pe Facebook: Andrei Tapu
Urmează-mă pe Twitter: Cedr2k



4 comentarii: